IHMISEN OMATUNTO ON KUOLETETTU

Maanantai 18.3.2019 klo 7:44 - Kaarlo Lehtonen

 IHMISEN OMATUNTO ON KUOLETETTU

Me vanhemmat olemme lähes kaikki vannoneet noudattavamme raamatun perus-sanomaa, olemme käyneet rippikoulun, jossa piti oppia katekismuksesta 10 käskyä ja mitä se on. Meitä vannotetaan kirkossa käynnin yhteydessä yhteen ääneen uskomaan Jumalaan ja hänen poikaansa Jeesukseen, eikä näiden vannottujen sanoma mitenkään kannusta vanhusten hoidon laiminlyöntiin eikä pidä tällä keinoin rikastumista ihanteena. Kun painamme kirkon oven kiinni niin vannomiset unohtuu, samoin käy seurakunnan viranhaltijoille. Hyvä esimerkki on esiin tulleet vanhustenhoidon epäkohdat, minun on vaikea uskoa etteikö seurakunnan työntekijät olisi nähneet näitä epäkohtia.

Kuitenkin Eduskunnan YLE on maan paras moraalinvartija, yle valvoo myös Eduskunnan toimintaa, nyt taas vaalit on tulossa, jos joku puolue on YLE:n halveksia niin karttakaa sitä kuin ruttoa. Meillä on sanoja kilpailukyky, kilpailutus, kannustinloukut, paikallinen sopiminen, huoltovaje, maahan muutto, rakenne muutos, työvoima pula, demokratia vaje, kotona mahdollisimman kauan, ym, kysykää kansaneduskunta ehdokkailta niin kuin vanhassa katekismuksessa ”mitä se on”. Henkilökohtaisesti sotiminen on asia jota inhoan eniten, Isäni menetti henkensä Suur-Suomen teko vaiheessa Petroskoin lähellä Vilgassa, kaksi viikkoa ennen minun syntymistäni, hän ei kaatunut eikä antanut henkeään isänmaan puolesta, vaan hänet murhattiin.

Sodissa osapuolet tietoisesti vakaasti harkiten yrittävät tappaa, eli murhan merkit täyttyvät. Meille on uskotellut jos syntyy aukko aseistuksessa niin joku sen täyttää, tätä hyväksikäyttäen Suomenkin ollaan hankkimassa 30 miljardin hintainen hävittäjä kalusto. Missä viipyy nuorison aikaan saama kansainvälinen rauhan liike, joka tekisi lopun tällaisesta luonnonvarojen tuhlauksesta, voisi kysyä miksi ei valloittaja hyökkää heti ennekö saamme nämä hävittäjät. Tilanne lähisodissa 1-1 NL:tto hyökkäsi Suomeen 1939, Suomi ja Saksa hyökkäsivät NL:oon 1941.

Lehtosen Kalle Ylivieska

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jos joku puolue on YLE:n halveksia niin karttakaa sitä kuin ruttoa.