PITKÄN IÄN TAVOITTELU SAI TAKAISKUN, SYY VANHUSTEHOIDON ONGELMAT

Torstai 7.2.2019 klo 9:07 - Kaarlo Lehtonen


PITKÄN  IÄN TAVOITTELU SAI TAKAISKUN, SYY VANHUSTEHOIDON ONGELMAT

Tavoite elää iloista ja nautintojen täyttämää elämää mahdollisimman pitkään ja sitten kaatuminen saappaat jalassa, tämä elämän muoto on saanut kannattajia. Ei muuta kuin läskinpäälle voita, hyvän aterian päälle muutama lasi viiniä ja vankka sikari. Jos on tilillä pätäkkää ei kannata ajatella jälkipolvia, näyttää siltä ettei uusilla polvilla ole halua hoitaa meitä, arvostaen edellisten polvien työtä nyky-yhteiskunnan hyväksi.

On vallalla tavoite, pitää heti saada elintaso jonka tavoitteluun edellisillä polvilla meni puolet elämästä. Tähän pääsyn keinona näyttää olevan että myös vanhusten hoidollakin on lupa ja tavoite joidenkin rikastua, jotenkin ymmärtää jos rikastutaan palveluilla joita tarvitaan tyydyttämään turhamaisuutta. Terveyden huollosta ja hoivapalveluista pitää voitontavoittelu olla pois, vaikka selittää kuinka yksityistäminen lisää tehokkuutta niin varat jotka siirtyvät voittoina osapuolille jotka eivät oikeasti tee työtä palvelun hyväksi,  ovat palvelunrahoituksesta pois.

On nähty että voitot ovat syntyneet hoito henkilökunnan vähyydellä ja hoitoa laiminlyömällä, puheet itse valvonnasta ovat täyttä potaskaa, ihmisellä ahneuden himo perimässä, kun pääsee määrittelemään itse osuuttaan yhteisestä kakusta niin aikaa myöten veitsi lipsahtelee. Pitää hoidon valvonta olla ennalta ilmoittamatta kaikissa hoitopaikoissa, läpinäkyvää ja rehellisesi tuoda ongelmat esille, on selvää ettei kaikille hoito ole riittävän hyvää vaikka miten sen järjestää, aina marisijoita riittää kaikenikäisissä.

Eräs nainen oli pahoillaan että miehensä kuoli heidän harrastaessa sitä, johon lääkäri, eihän sen ihanampaa kuolinhetkeä voi toivoa. Kyllä nämä hoidon viimeaikaiset laiminlyönnit herättävät toivomuksia hyvästä lopusta ilma vaipoissa makaamista oikeasti. Itselläni on vaatimaton toivomus, että lopun kohtaisin kirkkaiden kalaisien vesien ääressä. Sitä odoteltaessa eutanasia laillistettava ja kipin kapin tekemään hoitotestamenttia.

Lehtosen Kalle Ylivieska

Avainsanat: Pitää hoidon valvonta olla ennalta ilmoittamatta kaikissa hoitopaikoissa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini