Ajankohtaista

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

USA:han tarvitaan parempi vaalijärjestelmä

Perjantai 9.11.2018 klo 8:33 - Lehtosen Kalle Ylivieska


USA:han tarvitaan parempi vaalijärjestelmä

USA:n vaalijärjestelmä johtaa siihen että kuvaannollisesti vaaliessa äänet saavat joko kuumat ja kylmät, toisella puolella polttaa ja toisella palelee. Siirtymällä suhteelliseen vaalijärjestelmään voisi haaleasta tilasta pitävät tulla vaaankieleksi ja näin pakottaa ääripäät lieventämään kantaansa. Jos USA:ssa olisi ollut suora kansanvaali Presidentinvaalissa niin ongelmaa Trunp  ei olisi. Omituisinta vielä on että vaali piirissä voittaja saa lailliset oikeudet peukaloida vaaliluetteloita, siirrellä äänestys alueiden rajoja.

Omituinen tapaus  Nevadassa bordellin omistaja Dennis Hof tuli valittua republikaanien edustajaksi, vaikka oli ollut kuolleena useita viikkoja.  Suomessa on suhteellinen vaalitapa johtanut siihen ettei oikein saa selvää kenen puolella puolueet ovat, ovat niin kaikkien asialla. Tämänhetkinen riita irtianomisesta on pakottanut valitsemaan puolensa, tämäkin on huomattavasti parempi kuin syvä kahtiajako, tämäkin ongelma selvisi vähäisellä vastakkainasettelulla.

Vaikka oikeassa demokratiassakin väärin muistaminen on yleistä, on USA:n vaalijärjestelmä johtanut häikäilemättömään valehteluun. Nyt on Euroopassakin liikkeitä jotka yrittävät matkia Trunpin temppuja valtaan pääsemiseksi, surauksista väittämättä. BREXIT Britanniassa oli esimerkki mihin johtaa Trumpin matkiminen johtaa, nyt haetaan  katumuspilleri reseptiä BREXIT:lle

Lehtosen Kalle Ylivieska 

Avainsanat: USA:n vaalijärjestelmä johtanut häikäilemättömään valehteluun


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini