MONTA SELITTÄVÄÄ TEKIJÄÄ VAALIEN LOPPU TULOKSEEN

Torstai 18.4.2019 klo 6:57 - Lehtosen Kalle Ylivieska

MONTA  SELITTÄVÄÄ  TEKIJÄÄ  VAALIEN  LOPPU  TULOKSEEN

 Hallitus puolueiden menestykseen syynä oli, kokoomus ei kärsinyt hallituksessa olostaan koska hallituksen politiikka miellytti kokoomuksen kannattajia, keskustan kannattajia ei miellyttänyt kokoomuslainen politiikka ja kärsi suorastaan romahduksen. Vanhusten kohtelu, soten valinnanvapaus ja aktiivimalli koskettavat enempi keskustan kannattajia. Ne jotka ymmärtävät laajasti talouspolitiikkaa eivät usko ainoastaan hallituksen aikaan saamaksi työllisyyden ja talouden paranemista vaan kysynnän paraneminen maailmalla. Hallitus hehkutti sillä kuinka paljon syntyi uusia työpaikkoja eikä puhunut niistä työpaikoista jotka ovat loppuneet, tämähän on sama asia jos laskettaisiin kansakunnan kasvuksi vain syntyvät lapset eikä huomioitaisi kuolleita.

Perussuomalaisten menestys perustui siihen että he löysivät kaikkien puolueiden kanssa erimielisyyksiä ja asioiden muistamista väärin, väärinmuistamisen mestari oli Matti Putkonen eräässä TV väittelyssä, energia turpeen noston loppuminen tietää 200 000 työpaikan menetystä, tämä tarkoitta sitä että turpeen energia käyttö työllistää jokaista Suomen 295 kuntaa kohti 677 ihmistä, vuonna 2015 oli energia turpeen nostossa soilla vajaa tuhat ihmistä, pitää olla hyvä mielikuvitus jos löytää jokaista turpeennostajaa kohti 200 muuta työllistyjää. Perussuomalaiset saivat häivytettyä osallisuutensa hallitusohjelman tekoon ja onnistuivat vierittämään syyn huonolle ohjelmalle niille jotka jäivät tukemaan hallitusohjelman toteuttamista. Yleensäkin he katsoivat ettei  Suomalaisia uhkaa muut kuin maahan muuttajat, hehän ovat helpoimmin poistettavissa, muut uhat ovat monimutkaisempia, ei muuta kuin pää pensaaseen.

SDP, vihreät ja vasemmistoliiton menestymiseen vaikuttivat ne jotka katsoivat, on otettava vakavasti ilmaston muutos, eriarvoisuuden lisääntyminen ja yhä suuremman joukon jääminen köyhyysrajan alapuolelle, eikä näiden ongelmien ratkaisuksi riitä toivominen. On arvioitu että Suomessa elää köyhyysrajan alapuolella 15 prosenttia lapsista eli noin 160 000, näillä on erittäin suuri vaara syrjäytyä, tutkimusten mukaan syrjäytyminen se vasta kalliiksi tule yhteiskunnalle, ollaan jo luvuissa jossa maahanmuutto jää kirkkaasti toiseksi. Nuoret naiset joilla on hyvä koulutus kävivät äänestämässä innokkaasti niitä puolueita jotka olivat huolissaan tulevaisuudesta, heidän mielestään oikeista asioista. Naiset ovat ottamassa yhteiskunnassa vastuuta enempi, tytöt opiskeleva ahkerasti, poikien rassatessa mopojaan. Seuraavissa vaaleissa ovat naiset enemmistönä eduskunnassa, sitä odottaen.

Lehtosen Kalle Ylivieska

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tytöt opiskeleva ahkerasti, poikien rassatessa mopojaan