KUMMALLISET KUVIOT POLITIIKASSA

Lauantai 6.4.2019 klo 7:31 - Lehtosenn Kalle

KUMMALLISET  KUVIOT  POLITIIKASSA

Nuoret ja huonosti toimeentulevat eivät käytä äänioikeuttaan, vain puolet pienipalkkaisista ja nuorista äänestää vaaleissa. Kaikkien suurituloisemmat äänestävät yli 90 prosenttisesti, keskiluokkakin äänestää reilusti yli keskiarvon. Mihin päätelmään tulemme tästä, puolueiden ei kannata ajaa vähäosaisten ja nuorten asiaa koska he eivät anna valtakirjaa, kyllä puolueet tietävät mistä äänet tulevat.

On täyttä populismia ajatus että poliittista tietä tulonjako tasoittuu ennen kuin kannattaa äänestää. Yhteiskunnassa on kovat paineet siihen että porukan joka tekee perustyötä pitäisi tehdä sitä vieläkin halvemmalla, aktiivi malli, paikallinen sopiminen ja työehtosopimusten yleissitovuuden lakkauttaminen, näillä pyritään laskemaan perusduunarin palkkatasoa, pakottaa ottamaan vastaan työtä jolla ei voi tulla toimeen. Jos näitä yli 90 prosenttia äänioikeuttaan käyttäviä kohdeltaisiin samoin niin nousisi kamala meteli, heille pitää maksaa jopa miljoonia että antavat koko työpanoksensa.

Eikö olisi kohtuullista soveltaa samaa ajattelutapaa kaikkien kohdalla, sovelletaan markkinataloutta myös duunariin, eikö näiden miljoonia saaneiden palkat vaikuta kilpailukykyyn. On arvioitu että 160 000 eli 14,7 prosenttia lapsista Suomessa elää köyhyys rajan alapuolella, nyt itketään lasten vähyyttä, kuitenkin kasvatetaan lapsia olosuhteissa joiden seurauksena syntyy syrjäytyneisyyttä kaikkien tutkimusten mukaan. Syy löytyy kansantulo kakun jaosta, jos kävisi selville että nuoret ja kakunjaossa näppejään nuolemaan jääneet nostaisivat äänestys aktiivisuuttaan 90 prosenttiin niin kyllä ääni muuttuisi kelloon.

Yleensä käy niin että joku populistinen, yhden asian liike saa liikkeelle kansan joka kokee jääneensä hännille kakun jaossa, näillä liikkeillä on tapana hajota ennen kun pääsevät vallan kahvaan. Esimerkkejä maailmalta keltaliivit Ranskasta saivat aikaa muutoksia, sitten tulivat mukaan vain tuhoa ympärilleen kylvävät, saavat kansavihan päälleen,  brexit Englannissa ja Trumpin valinta USA:ssa vain lisäsivät kaaosta, kyllä oikeasti vanhan aikainen demokratia johtaa parhaaseen lopputulokseen.

Lehtosen Kalle  Ylivieska

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On täOn täyttä populismia ajatus että poliittista tietä tulonjako tasoittuu ennen kuin kannattaa äänestääyttä populismia ajatus että poliittista tietä tulonjako tasoittuu ennen kuin kannattaa äänestää